A február 3-án indult Kakas év elemzésének első részében  a   2017-es év buktatóit vettük górcső alá. A most következő második részben pedig a párkapcsolatokról, a személyes fejlődési lehetőségekről, a pénzügyekről és a leginkább érintett jegyekről szeretnék írni néhány szót. 

Az alábbi FEM3-as interjúban, múlt hét elején összefoglaltam már nagyvonalakban a legfontosabb tudnivalókat - ezt megnézheted a videóban - a részletesebb előrejelzést pedig lásd alább prózában 🙂

 

I. Tanulás, önfejlesztés

...Szóval az úgy kezdődött, hogy nagyjából 3 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy megtanulok Németül... Azt gondoltam nem lesz az olyan nehéz, hiszen tanultam már más nyelveket is - bár igaz, akkor még erős Víz elemű tranzitok hatása alatt voltam. (A kínai asztrológiában a nyelvtanulási képességeket a Víz elem mutatja a horoszkópban. Ha sok a Víz elem a képletedben, könnyen és gyorsan tanulsz nyelveket.) Én viszont egy időre most kiértem a Víz elemű szerencseoszlopokból, melynek következtében a nyelvtanulásom is igencsak döcögősen ment... Kisebb-nagyobb lelkesedéssel vágtam bele újra és újra a dologba, de a nyelvtan egyszerűen sehogy sem akart a fejembe menni. Aztán február elején ismét erőt vettem magamon, és még egyszer - utoljára - belevágtam egy új tanárral. Legnagyobb meglepetésemre már az első órán összeállt minden. Egyszerűen ráéreztem a nyelv szerkezetére, és az undok nyelvtani formulák minden különösebb nehézség nélkül, csak úgy hallás után rögzültek... Persze tisztában vagyok vele, hogy nem az eddigi tanáraimmal volt a gond, de még csak nem is az IQ-m ment fel hirtelen 150-re... Szimplán megérkezett a Kakas éve...


Az év indulásának pillanatában két nem túl gyakori, de annál erősebb konstelláció aktiválódott, melyet a keleti metafizikában Akadémikus Csillagnak nevezünk.


Ezen csillagok hatása pedig egész évben érezhető lesz, és a tanulási képességeinkre lesz ösztönző hatással. Ha valamit régóta terveztünk az önfejlesztés vagy továbbtanulás terén akkor eljött az ideje, hogy ne halogassuk tovább. A következő 12 hónapban hátszelet kapunk, hogy könnyebben és gyorsabban megjegyezzünk dolgokat, ill. jóval kisebb nehézséggel átlátjuk a nehezebb összefüggéseket is. Főzősuli? Asztrológia tanfolyam? CNC gépkezelő képzés? Gitárleckék? Bármit is néztél korábban, most vágj bele! Az idén 2x olyan könnyű dolgod lesz, hiszen az Akadémikus csillag duplán aktiválódott az év indulásának napján.

A tanulási lehetőség különösen támogatott számodra, ha  a személyes képletedben megtalálható a Kakas, Sárkány, Kígyó, Bivaly, Majom, Kutya, vagy Nyúl szimbólum. (A horoszkóp kalkulátor segítségével ide kattintva tudod ezt leellenőrizni.)


Kínai asztrológia

Akadémikus Csillag jelölése, Kínai Asztrológia


II. Párkapcsolat, szerelem

Szerelmi értelemben igen intenzív évnek nézünk elébe, ennek pedig a technikai magyarázata az, hogy az év indulásának pillanatában 3 (!) románcokat jelző csillag - technikai néven Románc Virág csillag (RV) is aktiválódott egyszerre. A konstelláció elnevezése hűen utal a jelentéstartalmára; amikor egy év indulásakor Románc Csillagokat látunk, ez mutatja, hogy az adott időszakban az emberek jóval közvetlenebbek lesznek, ezért a társasági élet, és a csoportos tevékenységek is előtérbe kerülnek. Ilyenkor mindenki szívesebben ismerkedik (pl. könnyebben szólítjuk meg szívünk választottját), de az is elképzelhető, hogy ha megteremtjük a lehetőséget, ő maga jön oda hozzánk kezdeményezni. Egy biztos, idén nyitottabban reagálunk a bókokra és flörtökre.III. Szingliknek jó hír

Az idei évben ismerkedési lehetőségekben nem lesz hiány, azonban  jó ha azt is szem előtt tartjuk, hogy a Románc Csillagok elsősorban a "személyes vonzerőt" erősítik, a net-en keresztül kevésbé érvényesül a hatásuk. A Jin Tűz-Kakas éve energetikailag nem támogatja annyira az online médiát, mint például az előző Jang Tűz-Majom év. 2017-ben az impulzív, felületes dolgok háttérbe szorulnak és a személyesebb, bensőségesebb kapcsolatok kerülnek majd előtérbe. Ez azt jelenti, hogy amennyiben ismerkedni szeretnél, könnyebb dolgod lesz, ha most nem az internetes társkereső felületekre helyezed a hangsúlyt, hanem mozdulj ki otthonról, keveredj az emberekkel, menj közösségbe, ahol lehetőség van személyesen is találkozni.


Idén kapcsold ki a Tindert és keresd inkább a nagy Őt egy emelettel lejjebb a marketing osztályon, a távolsági buszon, a baráti társaságban, a korcsolyapályán, vagy az edzőteremben. Kezdj el bármilyen "társas" tevékenységet, és meglátod, sokkal könnyebb lesz szóba elegyedni, mint eddig.


IV. Párkapcsolatban élők figyelem!

A Kakas év indulásakor megjelenő 3 romantikus szimbólum Titeket sem hagy érintetlenül, és a Ti életetekben is felpörgetheti a magasfeszültséget. Amennyiben párkapcsolatban élünk, éppúgy találkozhatunk flörtökkel, és kalandokkal, hiszen az év energiája mindenkit nyitottabbá tesz az ismerkedésre. Azonban ha alapvetően boldogok vagyunk párunkkal, nem érdemes kockáztatni, mert bár a most érkező kalandok izgalmasnak tűnnek, mégis a Kakas évében minden túlnyúlás, vagy szexuális kilengés bajt hozhat a fejünkre. Leginkább azoknál a helyzeteknél kell résen lennünk, amikor a belső hangunk előre súgja, hogy "ezt, vagy azt nem szabadna megtenni" - és mi ennek ellenére mégis tovább megyünk... (Ez utóbbi tipikus megjelenése a Kakas év alacsony szintű energiájának.)

V. Akár szinglik vagyunk, akár párkapcsolatban élünk...

A Kakas évében a túlbuzgó önérzetünk és egónk mindenképpen tesztelve lesz. (lásd éves elemzés első rész »»») Azonban ne feledjük, hogy ugyanez érvényes másokra - így partnerünkre - is. Ha azt gondoljuk bármit megtehetünk, hiszen "úgy sem hagy el", és  "neki úgyis nagyobb szüksége van ránk", az élet rövid úton helyére tehet minket. Ne feledjük, a Kakas évében mindenki érzékenyebben reagál ha a renoméjáról van szó, így ha mások fölé helyezve magunkat, túl magas lóról beszélünk, benne van a pakliban, hogy rövid úton faképnél leszünk hagyva.


Az év alázatra nevelő üzenete a párkapcsolatokban sem fogja tolerálni a túlpöffeszkedett egó fölényeskedését.


Amennyiben a személyes horoszkópban már alapból is találunk Romác Virág Csillagokat (RV jelölést keressünk) akkor 2017-ben nemcsak az ismerkedés megy könnyebben, de kapcsolataink révén nyilvánosan is előtérbe kerülünk. Az RV csillagokat a horoszkóp kalkulátor segítségével ide kattintva tudod leellenőrizni.


Asztrológia, kínai asztrológia, románc virág csillag

Románc Virág csillag jelőlése, Kínai asztrológia

VI. Pénzügyek

Az előttünk álló Tűz-Kakas évben az anyagi fellendülésünk lehetőségét és mértékét a Fém elem jelenléte mutatja a horoszkópunkban. Amennyiben a személyes képletünkben bárhol megtalálható a Jang Fém, Jin Fém, Majom, vagy Kakas szimbólum, (ezek tartoznak a Fém elem fennhatósága alá) akkor ez azt jelenti, hogy van egyfajta kompatibilitásunk az év legerősebb energia-vonulatával, azaz személyiségünk és terveink együtt rezonálnak az érkező lehetőségekkel. Ebben az esetben anyagi tekintetben is egy lehetőségekkel teli évnek nézünk elébe, ami pozitív fordulatokkal kecsegtet. A Fém elem jelenléte egyben a képességet is mutatja arra, hogy idén ösztönösen érezzük,  milyen dolgokba érdemes belevágni, ill. mi az, ami csak időpocsékolásként viszi az energiát, de a pénzügyi megtérülése erősen kétséges. Ha van Fém elemünk, készüljünk fel a terveink konkrét megvalósítására is, mert a bevétel tekintetében idén a mi ötleteink és megérzéseink lesznek a befutók. 

Amennyiben a fenti szimbólumok közül egyik sem szerepel a személyes horoszkópban, akkor pénzügyekben jobb ha kikérjük olyan emberek tanácsát, akinek képletében hangsúlyosan jelen van. Emellett még egy dolgot célszerű figyelembe venni.


A tavalyi évhez hasonlóan, idén is sikeresek lesznek azok a területek, ahol integráljuk valamilyen módon a mozgást, jövés-menést, vagy az utazást. Íme néhány példa, amiből ötleteket meríthetsz:

  • Ha a szolgáltatási szektorban dolgozol, utazz el egy-két tréningre, (ne feledd, hogy a tanulás idén mindenképpen támogatott), ezenfelül az utazással egybekötött továbbképzések anyagi értelemben is nagyobb eséllyel térülnek meg.
  • Élelmiszerboltod, éttermed, vagy bármilyen boltod van? Gondolkodtál már a házhozszállításon?
  • Amennyiben egy multinál dolgozol, állj fel az íróasztaltól, és email váltás helyett sétálj fel az emeleti osztályra, beszéld meg a projekteket személyesen, így eredményesebb leszel, könnyebben kitűnsz a többiek közül, és ha előléptetésre, vagy fizetés emelésre kerül a sor a neved valószínű, hogy elsőként merül fel.
  • Gyártasz valamit? Látogass meg pár igazi ügyfelet, hogy megtudd a valós igényeket. Az idei Romác Virág csillagoknak köszönhetően a személyes találkozások most nem csak a párkapcsolatok indulását könnyítik meg, de kifejezetten segítik az ügyfelekkel való  bizalmi kapcsolat kialakítását is, ami megerősíti elköteleződésüket céged irányában.
  • Oktatással foglalkozol? Keresd a lehetőségeket a helyi rendezvényeken való fellépésre, hogy megismerjék a nevedet. Tarts előadásokat, ill. ne csak az otthonodban fogadd a tanítványokat. A Kakas évében könnyebb lesz megtartanod a már meglévő ügyfeleket is, ha Te mész hozzájuk házhoz.

Ha teheted mindenféleképpen keveredj, és ápold a már meglévő kapcsolataidat is. A legjobb pénzügyi ötletek idén nem a fejedből fognak kipattanni, hanem egy-egy jó beszélgetés alkalmával, rendezvényeken, vagy konkrétan kint a "terepen".VII. Végül nézzük át mely jegy szülötteire lesz a Kakas év  a legerőteljesebb hatással?

Fontos tudni, hogy ha az alábbi szimbólumok közül bármelyik is megtalálható a horoszkópban, (nem csak a születési állatévben) akkor 2017 energiái Téged különösen érinteni fognak. Ezt a  horoszkóp kalkulátor »»  segítségével ellenőrizheted.

Ha van Kakas szimbólumod: Párkapcsolati értelemben jó éved lesz, akár új lehetőségek is érkezhetnek. Ha ismerkedni szeretnél lesz rá bőven alkalom, amennyiben viszont párkapcsolatban élsz, az alázatra figyelj oda. Ha okosabbnak akarsz látszani, mint amilyen vagy valójában, nyilvános megszégyenülésekre számíthatsz. Emellett rengeteg segítség van körülötted, de ennek nem vagy tudatában, ill. túl büszke vagy ahhoz, hogy segítséget kérj. Ezt nem jól teszed, mert idén minden problémád könnyebben rendeződik, ha gondjaidat megosztod másokkal, vagy bevonod őket is a megoldásba. Egészségügyi értelemben figyelj oda jobban a női / férfi szervekre, ill. a légzőszervi dolgokra. Ha úgy érzed szükséges, ne halogasd az éves szűrővizsgálatok elvégzését, ezzel nagyobb bajokat előzhetsz meg.

Ha van Nyúl szimbólumod:  Idén jóval öntörvényűbb leszel, de ez nem baj. Nagyon jó az időzítés arra, hogy változtass fontos dolgokban, önállósodj, és megteremtsd a függetlenségedet. A korrektségre és szabályok betartására azonban jobban kell figyelned, mert megnő az esélye annak, hogy úgy érezd Neked mindent szabad, bármit megtehetsz. Ha figyelsz a játékszabályokra és becsületes maradsz, minden jól alakul. Egészségügyi értelemben a Kakas és Patkány szülöttekhez hasonlóan figyelj oda jobban a női / férfi szervekre, ill. a légzőszervi dolgokra. Ha úgy érzed szükséges, ne halogasd az éves szűrővizsgálatok elvégzését, ezzel nagyobb bajokat előzhetsz meg.

Ha van Kutya szimbólumod: A legfontosabb tanács idén, hogy amint vetsz, úgy aratsz. 2017-ben minden amit teszel hangsúlyosan visszatér hozzád. Most könnyebben le tudsz zárni régóta meg nem oldott helyzeteket is, de elképzelhető, hogy ehhez borítani kell majd a bilit, hogy valóban változások induljanak el. Arra azért mindenesetre figyelj, hogy semmiképpen ne lépj túl a hatáskörödön, és a rád bízott titkokat tartsd meg, ellenkező esetben könnyen visszanyalhat a fagyi, és számodra kellemetlen dolgok is napvilágra kerülhetnek.

Ha van Patkány szimbólumod: Idén hajlamosabb lehetsz feladni magad és sodródni az eseményekkel. Párkapcsolatban, munkában egyaránt ki kell majd állnod magadért, ezért ne menj bele olyan helyzetekbe, amit úgy érzel, hogy nem méltó, vagy rád erőltetnek. Tartsd szem előtt, hogy 2017-ben hajlamosabb lehetsz elfelejteni, hogy nemcsak mások kedvére kell tenned, hanem elsősorban a saját magad boldogságáért vagy felelős. Egészségügyi értelemben a női és férfi szervekre kell neked is figyelned, és semmiképpen ne hanyagold el a rendszeres szűrővizsgálatok elvégzését, ezzel későbbi problémákat előzhetsz meg.

Ha van Sárkány szimbólumod: 2017 számodra meghatározó és pozitív változásokkal teli év lesz. Életed valamely területén új dolgok készülődnek, és új lehetőség érkezik, ami lehet akár új szerelem, új munkahely, vagy új pénzügyi kilátások is. Érzelmileg és az otthonodban is könnyebb lesz megteremteni a harmóniát, és kizárólag rajtad fog múlni, hogy az előttünk álló hónapokban milyen mértékben tudod megragadni az érkező lehetőségeket. Egy dolgot tudnod kell: idén minden sikerülhet amit elterveztél.


Hogy melyik életterületeden aktiválódik az adott jegy hatása, az az állatszimbólum horoszkópon belüli elhelyezkedésétől függ. 


Amennyiben az Év oszlolopodban találod: Leginkább a külvilággal, a teljesen idegenek emberekkel való kapcsolatodra és a világhoz való hozzáálásodra lesz hatással az állatjegynél leírt üzenet.

Amennyiben a Hónap oszlopodban találod: Leginkább a munkahelyeden, barátaiddal, szüleiddel, és munkatársakkal való kapcsolatban kulminálódik az üzenet.

Amennyiben a Nap oszlopodban találod: Leginkább a partnerkapcsolat, ill. otthonod területén fogod érezni a hatását.

Amennyiben az Óra oszlopodban találod: Leginkább a hivatásod területén, ill. gyermekeddel, tanítványaiddal, üzletfeleiddel, vagy klienseiddel való kapcsolatodban lesz érdemes odafigyelni a szimbólum által hordozott jelentéstartalomra.


Példahoroszkóp: Itt a fent megemlített állatok az Év és a Nap oszlopban helyezkednek el, vagyis a horoszkóp tulajdonosa a külvilág és a partnerkapcsolat területén lesz érintett.

Bízom benne, hogy a fenti útmutató segítségével mostantól minden lehetséges buktatót sikerrel veszel, és a gyengeségekből is erőt fogsz kovácsolni 2017-ben.

Kívánom, hogy a Kakas éve legyen mindannyiunk életének egyik legsikeresebb és legboldogabb időszaka.

Szeretettel

Nagy Melinda