6 alkalmas meditáció alaptanfolyam Budapesten

Tervezett témák

PinClipart.com_chakra-clip-art_1573596

A meditáció lépései a gyakorlatban

Rengeteg embertől hallom,  hogy a mindennapos stressz miatt szeretné megtanulni a meditációt, azonban amikor leülne gyakorolni, a gondolatai  elkezdenek csapongani és emiatt képtelen az elcsendesedésre. Ha már elhatároztad, hogy komolyabban gyakorolni fogsz, akkor tudnod kell, hogy egy napi kb. 10-15 perces meditáció minőségét az fogja meghatározni, hogy mivel és hogyan töltöd a nap maradék 23 óra 45 percét. Éppen ezért az órákon sokat fogok mesélni a saját utamról és tapasztalataimról, melyek sokszor megkönnyítették, de néha azért meg is nehezítették a dolgomat. Emellett beszélünk majd arról is, hogy milyen előkészületeket érdemes megtenni az otthoni meditáció előtt, miért fontos egy fix meditációs időpont kiválasztása, ill. hogy milyen módokon tudod megfékezni a folyton elkalandozó gondolataidat. Természetesen a Ti felmerülő kérdéseitek megbeszélésére is lesz lehetőség.

PinClipart.com_plexus-clip-art_2449858

Alapok és a helyes meditációs ülés

Már évek óta gyakoroltam a meditációt, amikor az ülések közben egyre jobban fájni kezdett a térdem... Amikor kényelmetlenné válik a testünk, a gondolatainkat sem tudjuk rendesen elcsendesíteni mert a folyamatosan jelenlévő  fájdalom újra és újra magához vonzza majd a figyelmünket, ahogy történt ez az én esetemben is. Közel 2 éve küszködtem már a fenti problémával amikor egy alkalommal Szvámi Véda indiai ashramjában egy előadás után megemlítettem a problémámat egy ottani tanárnak. Ő ránézett az ülőhelyzetemre és csak annyit mondott, hogy 5 centivel csökkentsem az ülőpokrócom magasságát. Ezzel az apró tanáccsal azonnal lement a térdeimről a terhelés és egy új dimenzió nyílt a meditációm minőségében. 🙂 Mivel sokszor látom másoknál is, hogy a helytelen  testhelyzetük miatt kényelmetlenül ülnek, és emiatt nem tudnak ellazulni sem, ezért a korrekt ülés beállítására minden egyes résztvevőnél külön-külön is szeretnék odafigyelni.

PinClipart.com_merry-christmas-clip-art_1720482

Légzőgyakorlatok, (Pránajáma) Relaxáció

A test felkészítése mellett szeretném megmutatni a Himalája Tradíció tanításaiban a meditációhoz kapcsolódó 3 legfontosabb légzőgyakorlatot,  melyek célja, hogy megtisztítsuk a testünkben futó energiavezetékeket (nádikat) és összehangoljuk a jobb és bal agyfélteke működését. Ennek hiányában ugyanis a meditáció helyett vagy csak kalandozni fognak össze-vissza a gondolataink és elmélázunk dolgokon (bal agyfélteke dominancia),  vagy  előfordul, hogy képzelődni kezdünk, (pl. képeket / fényeket látunk, stb.) és egyszerűen belealszunk a meditációba. (jobb agyfélteke dominancia)

A fekve végzett relaxációs gyakorlatok amellett, hogy oldják a stresszt, felkészítenek a finomtesttel való munkára is, így a meditáció előszobájának tekinthetők.

A jelentkezés és részvétel feltétele a tiszta és pszichoaktív szerek befolyásától (drogok, alkohol, nyugtatók, szorongásoldók, stb.) mentes tudatállapot ill. hogy nem állsz orvosi kezelés alatt semmilyen pszichiátriai, vagy mentális probléma miatt. (Pl. depresszió, neurózis, pszichotikus zavarok, pánikbetegség, skizofrénia, bipoláris személyiségzavarok, stb.)

Beiratkozom a tanfolyamra

A tanfolyam anyaga az alapoktól kezdve egymásra épül, így egy-egy alkalom megvásárlására nincs lehetőség. A képzés min. 10 fő jelentkezésével indul. Mivel a férőhelyek száma korlátozott (max. 16 fő), ezért a jelentkezéseket a befizetések sorrendjében tudjuk elfogadni.

A 6 alkalmas meditációs tanfolyam ára 18.000 Ft.

Vezeti: Nagy Melinda

  • Foglaltság

    0%

Időpontok és helyszín:

Április 26.    18:15-19:45

Május 3.       18:15-19:45

Május 17.      18:15-19:45

Május 31.      18:15-19:45

Június 14.     18:15-19:45

Június 28.    18:15-19:45

 

BIJO rendezvényközpont (Zen terem), 1135 Budapest, Róbert Károly krt. 96.

HONLAP-UJ_fejlec