Meditáció, egy csendes út

Képernyőfotó 2020-06-04 - 16.10.27
Nagy Melinda vagyok, nemzetközi jóga és meditáció oktató, asztrológus.
2020 márciusában néhány tanítványommal együtt éppen 10. alkalommal készültünk Indiába egy meditációs elvonulásra mesterem, Szvámi Véda himalájai Ashramjában. A pandémia kitörése azonban néhány nap alatt mindent felülírt, és közvetlenül az indulásunk előtt törölnünk kellett a teljes utunkat. Utólag persze kiderült, hogy a dolgok okkal történtek és lassan értelmet nyert az is, miért maradtunk itthon…
Létrehoztam egy online meditációs csoportot, amin keresztül mégis elvégeztük azoknak a gyakorlatoknak egy részét, amelyeket az Ashramban szerettünk volna. Az eredetileg 15 fősre tervezett utunkhoz így végül virtuálisan több mint 600-an csatlakoztak. A csoport 2,5 hónapon keresztül működött, egészen az első Covid hullám lezárásáig. Ez a fordulat és a csoporttagok visszajelzése pedig megerősített abban, hogy a meditációs gyakorlatok legalább olyan hatékonyan átadhatóak az online térben is, mint személyesen, és létjogosultsága van a további közös gyakorlásoknak.

Miért kezdj el meditálni?

A meditáció egy olyan elcsendesedett, békés tudatállapot, amelyben elhalkul a fejünkben lévő zaj, és ebben a csendben megmutatkozik az az életút, ami a valódi boldogsághoz vezet el minket. Akár már napi néhány perces, egyszerű meditációs gyakorlattal is pozitív hatásokat érhetsz el: rendkívüli módon csökkenti a munkahelyi stresszt, tompítja a félelemérzetet és harmonikusabbá teszi a kapcsolatainkat.

Bárhol is tartasz jelenleg a meditációval való ismerkedésben, itt jó helyen vagy. Az alábbi tartalmak segítségedre lesznek a gyakorlásodban.

Ebben a videóban arról mesélek, hogy hogyan találkoztam először mesteremmel, és milyen hatással volt az életemre a vele való találkozás. A Life TV műsorában bemutattam egy nagyon rövid, 2 perces meditációs technikát is, amit bárki kortól és tapasztalattól függetlenül a nap bármely szakaszában elvégezhet. Gyere velem, és megmutatom, hogyan tudsz Te is elcsendesedni néhány perc alatt.

A meditációs tanfolyamunkon nemrég felmerült egy érdekes kérdés: Vajon nincs-e könnyebb dolguk a férfiaknak a meditációnál, hiszen az ő gondolkodásuk tényszerűbb és strukturáltabb a nőkhöz képest. (Mi ugye érzelmi oldalról is összevetjük a dolgokat.) Tényleg egyszerűbb lenne "férfi aggyal" meditálni? Talán ez az oka annak is, hogy a spirituális vezetők legtöbbször férfiak?

10 alkalmas meditációs tanfolyam (online)

A következő online meditációs tanfolyam október 25-én indul. Ha szeretnél csatlakozni, kérlek írj egy emailt az info@meditacio.com címre.

Az online tanfolyam tematikája

Meditáció fájdalmak nélkül

08654918-BDC0-4F44-B123-B753D39EC6CD

Már évek óta rendszeresen meditáltam amikor fájni kezdett közben a térdem. Ha kényelmetlenné válik a test, a gondolatainkat sem tudjuk elcsendesíteni mert a fájdalom újra magához vonzza majd a figyelmünket, ahogy történt ez az én esetemben is.

Közel 2 évig küszködtem a problémával mikor egy alkalommal Szvámi Véda indiai ashramjában egy előadás után megemlítettem ezt egy  tanárnak. Ő ránézett az ülőhelyzetemre és csak annyit mondott: “5 centivel csökkentsd az ülőpokróc magasságát.” Ezzel az apró tanáccsal lement a térdeimről a terhelés és egy új dimenzió nyílt a meditációmban. Sokszor tényleg csak egy pici igazításon múlik, hogy a meditációnk szenvedés lesz-e, vagy a valódi béke forrása.

Légzőgyakorlatok

F811DBB4-904F-49E3-AFA6-7FE8FC8EE05A

A test felkészítése mellett szeretném megmutatni a Himalája Tradíció tanításaiban a meditációhoz kapcsolódó légzőgyakorlatokat is, melyek célja, hogy megtisztítsuk a testünkben futó energiavezetékeket (nádikat) és összehangoljuk a jobb és bal agyfélteke működését.

Ennek hiányában ugyanis a meditáció helyett vagy csak kalandozni fognak a gondolataink és elmélázunk (bal agyfélteke dominancia),  vagy a képzeletünk csapdájába esünk, (pl. képeket / fényeket látunk, stb.) és egyszerűen belealszunk a meditációba. (jobb agyfélteke dominancia)

A fekve végzett relaxációs gyakorlatok amellett, hogy oldják a stresszt, felkészítenek a finomtesttel való munkára is, így a meditáció előszobájának tekinthetők.

Vezetett meditációk, relaxációk

A1260CF8-140E-4A21-8813-4155104C464C

Az együtt végzett meditációk elcsendesítik a gondolataid, a félelmeid  és az érzelmeid. Mindez megmutatkozik majd a kiegyensúlyozottabb hétköznapokban vagy akár a kevesebb konfliktussal járó kapcsolataidon keresztül.

Ezután a gyakorlás következő lépcsője az induló pozitív változásoknak a stabilizálása lesz, ugyanis ennek a békés állapotnak a megtartása hosszú távon csak akkor lehetséges, ha továbbra is folytatni fogod rendszeresen a meditációkat. Ebben szeretnék segíteni, hogy kialakíthass egy olyan napi rutint és módszert, amivel a tanfolyam után is bárhol, bármilyen körülmények között meg tudod majd tartani a középpontod.

A Tanfolyam Ára 9.800 Ft

Az órák élő bejelentkezések és vezetett beszélgetések formájában történnek egy zártkörű facebook csoportban, ahol  minden előadás  utólag is visszanézhető marad. Mindössze egy okostelefonra, vagy laptopra van szükség a tanfolyam végzéséhez. A csoport elérhetőségét és a csatlakozási linket a tandíj befizetése után emailben kapják meg a jelentkezők.

Gyakori kérdések

Lemaradok az óráról ha nem tudok ott lenni élőben?

Nem. Az összes előadást megtalálod majd visszamenőleg a csoportban. Ezek nem fognak lejárni, így bármikor újra megnézheted őket amíg a csoport tagja vagy, ill. amig fenntartom a csoportot.  

Lehet bankkártyán kívül mással is fizetni?

Nincs bankkártyád? Kérlek írj az info@meditacio.com címre és kollégánk mindenben segítségedre lesz egy másik fizetési  mód kiválasztásában. (belföldi utalás, külföldi átutalás)

Ahol találkozhattál már velem

rtl_klub_wide
life_tv_2019_wide
unnamed-1
1200px-Tv2_logo_red_RGB
harmonet_logo