Ha tanultál már asztrológiát, vagy bármilyen segítő módszert, te is biztos megtapasztaltad, hogy  rendkívül könnyen felismerjük, amikor életünk párja, a gyerek, vagy a kolléganőnk "alacsony szinten" él meg egy-egy konstellációt. Játszi könnyedséggel szúrjuk ki minden egyes hibájukat.  Ez ugye nem nehéz, de hogyan elemezzük elfogulatlanul a saját horoszkópunkat? 

A kínai asztrológia tanfolyamon nemrég felmerült ez a kérdés, és úgy gondoltam megosztom veletek is a saját bejáratott házi módszeremet, én hogyan szoktam elemezni magamnak? 🙂

Amikor egy horoszkóp értelmezésénél személyesen is érintve vagyunk az eseményekben, nagyon nehéz objektívnek maradnunk. Sokszor nem azt látjuk ami van, hanem azt, ami szeretnénk ha lenne.... Ilyenkor egyfajta "külső kontroll", vagy moderáció nélkül könnyű belemagyarázni az állásokba olyasmit, ami a valóságban nem úgy van, vagy előnyösebb színben tüntetne fel minket saját magunk előtt is.

Tapasztalataim szerint a legjobban bevált technika, ha önmagadnak elemzel a következő:

1. Lépj ki az elemzés idejére a saját "cipődből" és tekints úgy a képletre, mintha egy teljesen idegennek próbálnál tanácsot adni.

2. Fogalmazd meg es írd le a választ egyes szám harmadik személyben úgy, mintha „Gizinek vagy Dezsőnek" adnál éppen tanácsot.

3. Ameddig írsz, szigorúan egyszer sem gondolhatod végig a leírtakat a saját nézőpontodból. Magyarán amíg nem végeztél a „tanácsadással" még nem vonatkoztathatod vissza magadra a saját tanácsaidat.

4. A megfogalmazásnál törekedj arra, hogy konkrét megoldási javaslatokat is adj „ Dezsőnek”, vagy "Gizinek" elsősorban arra helyezve a fókuszt, hogy a tanultak alapján hogyan emelhetné fel az adott állást? (Csalni nem ér, hogy közben magad felé hajlik a kezed 🙂 )

5. Amikor végeztél (de csak akkor!) olvasd vissza, hogy  milyen tanácsokat adtál volna saját magadnak.

(A módszer egyébként szuperül működik az asztrológia mellett, más önismereti módszereknél is.)

Szeretettel

Melinda