Az idei augusztusban nagyon erős és feszült energiák érkeznek, úgyhogy én már néhány nappal ezelőtt elkezdtem beiktatni a gép előtt ülve is napi többszöri 1-1 perces, rövid kis meditációkat. 

Már hallom is, amint azt gondolod magadban Kedves Olvasó, amit én is tettem régebben: "Jó, jó, de nekem nincs időm egy percre sem leülni meditálni."

Mesterem, Swámi Véda erre a kifogásunkra mindig azt mondta, hogy a meditációra, a modern embernek nem kell feltétlenül külön időt elkülönítenie. Meditáljunk akkor, amikor tévét nézünk, főzünk, vagy zuhanyzunk, a reptéri váróban, buszon, vagy az autóban a tankolás után.  És tényleg igaza volt, mert működik a dolog. Napközben én sem vonulok félre, hiszen ezt nehezen tudnám kivitelezni amikor pl. dolgozom. Sokkal kézenfekvőbb megoldás ha egy email elküldése után, vagy a következő telefonhívás előtt lehunyom a szemem és fél percig csak figyelem a légzésem. Ez a "mini elcsendesedés" azért is különösen hatásos, mert a légzésfigyelés egyszerűen kiegyensúlyozza a jobb és bal agyfélteke működését, így segít megőrizni a nyugalmat minden helyzetben.

No de miért hasznos számunkra mindez, a Jang Föld-Majom hónapjában?

A következő hetekben a lehúzó gondolatokra sokkal fogékonyabbak leszünk az átlagosnál. Előfordulhat, hogy előfeltevések gyártásán kapjuk magunkat, miközben elképzelt vitákat folytatunk  olyan emberekkel, akiknek szemtől-szembe nem tudtunk kellően beolvasni. Ha ilyen történik legyünk résen, és azonnal tereljük el figyelmünket sporttal, jógával, vagy bármilyen fizikai aktivitást igénylő mozgással. Ugyanis amikor túlságosan belelovaljuk magunkat ezekbe a meg nem történt párbeszédekbe, később már nehéz lesz elkülöníteni a fejünkben játszódó sztorikat az objektív valóságtól.


Ha többször úgy érezzük a hónap folyamán, hogy mindenki ellenünk van, ne essünk rögtön kétségbe, mert a világvége hangulatainkat nem kell most túl komolyan venni.


Az egész év folyamán most leszünk a legérzékenyebbek és legsebezhetőbbek, amit  legtöbbször vehemens vérmérséklettel és nagy szánkkal próbálunk majd kompenzálni.

Amennyiben a személyes horoszkópunkban megtalálható a Jang Fa, Tigris, Majom, Kígyó, vagy Disznó szimbólum, az indokoltnál jóval drámaibbnak élhetjük meg az eseményeket. Nyugodtan dőljünk hátra a karosszékben és jegyezzük meg: a Majom hónapjában nem lesz akkora gond, mint amilyennek érezzük. (Itt nézheted meg a saját képleted a Kalkulátorral »)

A következő hetekben iktass be Te is minél több "mini csendet", mielőtt elindulna a mozi a fejedben. 🙂

Vidám augusztust kívánok mindenkinek

Szeretettel
Melinda